• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold

Finnmarkshilsen

Hilsen fra Finnmark

  • Hjem
  • Reportasje
  • Nyheter
  • Oppbyggelse
  • Kommentar

Tyttebær i marka

25. september 2023 By Redaksjonen

Tid for tyttebær. (Foto Ruben Larsen)

Høsten er tiden for å plukke tyttebær. Den tåler litt frost, så den kan man plukke ganske lenge utover høsten. Passer utmerket til kjøtt i brunsaus. Det blir festdessert med trollkrem. Tyttebær på brødskiva er noe av det mest slitesterke syltetøyet som finnes. Alltid godt både til kaffe og melk. Vil man ha en litt spesiell variant, kan man koke bæra og tilsette litt vaniljesukker, selv om sukker ikke er sundt. Kokt syltetøy hermetiseres best på norgesglass.

Høst i Gravdal i Lofoten. (Foto: Ruben Larsen)

Filed Under: Nyheter

Finnmarkshilsen, redaktør Vidar Norberg, e-post: Finnmarkshilsen@gmail.com, telefon: 90082017, konto DNB: 1214.01.69100. Copyright Finnmarkshilsen.no